0

Kilo Vermem Durdu

kilo vermem durduZayıflamak için diyet yapanların çoğu, öncelikle hızlı şekilde kilo verir, sonra da kilo vermem durdu şeklinde yakınmalara başlarlar… Bu yazımızda sizlere, kilo vermem durdu neden, kilo vermem durdu ne yapmalıyım, ve kilo vermem durdu ne yapmam lazım gibi soruların yanıtlarından söz edeceğiz. Eğer siz de artık kilo vermem durdu, yaptığım diyet işe yaramıyor diyenlerdenseniz, gelin bu durumun nedenlerini; ve sonrasında neler yapılabileceğini birlikte gözden geçirelim…



Radyo Dinle

Kilo Vermem Durdu Neden?

Diyet yaparken kilo vermem durdu diyorsanız, öncelikle ne kadar zamandır, ve nasıl bir diyet yaptığınıza bakmanız gerekmektedir. Eğer uzun zamandır aynı diyeti yapıyorsanız, vücudunuz diyetin şekline alışmış, ve onu artık kendisi için bir yaşam tarzı olarak görmeye başlamıştır; bu durumda diyet, artık işlevini yitirmiş demektir.

Kilo vermenin durmasındaki bir diğer önemli neden de, yapılan diyetin, sizin metabolizmanızı durdurmasıdır. Diyet sırasında metabolizma hızlı çalışmalıdır ki kalori yakılabilsin, ve kilo verilebilsin… Bunun için de az, ama sık beslenmek, hatta metabolizmayı çalıştıran besinler tüketmek gerekir. Ama eğer siz bu kurala uymuyor, örneğin tek öğün diyeti yapıyorsanız, vücudunuz açlığa karşı alarm vermiş, metabolizma durma noktasına gelmiştir. Artık tüm yenilenler vücut tarafından depo edilmeye başlar ki zaten bu durumun bir adım ilerisi kilo almaktır…

Kilo Vermem Durdu Ne Yapmam Lazım?
Kilo Vermem Durdu Ne Yapmalıyım?

• Diyeti bırakın. Uzun zamandır tüketmediğiniz şeyleri artık tüketmeye başlayın.
• Egzersiz yapmıyorsanız, yapmaya başlayın. Egzersiz yapıyorsanız, türünü değiştirin; ve süresini arttırın.
• Her yediğinizi, ve içtiğinizi yazacağınız bir beslenme günlüğü tutun. Bu sayede, diyetinize gerçekten uyup uymadığınızı görebilirsiniz. Kilo vermenizin durması, psikolojik nedenlere bağlı olabilir; ve yediklerinizi unutabilirsiniz çünkü…
• Çevrenizde sizi kilo vermek konusunda olumsuz etkileyen kişiler varsa, bu insanların daha dikkatli davranmaları konusunda onları uyarın.
• Üzerinize bol gelen kıyafetleri giymeyin, üzerinize tam oturan, ya da dar giysiler seçerek, zayıflama adına kendinizi yeniden motive edin.
• Patates, şekerli yiyecekler, beyaz un gibi rafine karbonhidratlar, işlenmiş gıdalar; ve alkollü içeceklerden uzak durun.
• Zencefil, tarçın, koyu yeşil yapraklı sebzeler, Hindistan cevizi yağı, kefir, ve yoğurt gibi probiyotik besinler, ananas… tüketin.


İlginizi Çekebilecek Diğer Konular

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.