Bu yazımızda sizlere hamilelikte yürüyüş ile ilgili bilgilerden söz ederek, hamilelikte yürüyüş ne işe yarar, hamilelikte yürüyüşün faydaları nelerdir, hamilelikte yürüyüşe ne zaman başlanmalı, hamilelikte yürüyüş nasıl yapılır, hamilelikte yürüyüş ne kadar yapılır… gibi soruların yanıtlarından söz etmeye çalışacağız. Eğer siz de hamilelikte yürüyüş yapmak neden önemli bunu bilmek istiyorsanız, zaman kaybetmeden detayları aktarmaya başlayalım…
Hamilelikte Yürüyüş Ne İşe Yarar?
• Yapılan yürüyüşün açık; ve temiz havada yapılması, hem anne; hem de bebeğin rahatlamasını sağlamaktadır.
• Hamilelikte yürüyüş düzenli olarak yapılırsa, anne kendini sağlıklı, ve iyi hisseder.
• Yapılan yürüyüş ile hızlanan metabolizma, annenin doğum sonrasında kolay kilo vermesini olanaklı hale getirmektedir. Aynı zamanda fazla kilo alımı da önlenir.
• Annenin vücut formunu korumasını olanaklı hale getirir.
• Hamilelikte yürüyüşün faydaları arasında, annenin fiziksel, ve psikolojik olarak rahat olması da yer almaktadır.
Hamilelikte Yürüyüşe Ne Zaman Başlanmalı?
Hamilelikte yürüyüşe aslında ilk aydan itibaren başlanması önerilir. Ama, başlamadan önce doktorunuza bu konu hakkında danışmanız gerekmektedir. Eğer kanama, düşük, erken doğum… gibi bir probleminiz yok ise, ve doktorunuz tarafından aksi önerilmezse, yürüyüşe hemen başlayabilirsiniz.
Hamilelikte Yürüyüş Ne Kadar Yapılır?
Hamilelikte yürüyüş, günlük ortalama yarım saat yapılmalı; ve bir gün dinlenip bir gün yürümek sureti ile, haftada ortalama dört gün yapılacak şekilde düzenlenmeli. Eğer yürüyüş yapmaya zamanınız yoksa, işe yürüyerek gidebilir, otobüsten bir durak önce inebilirsiniz; ama mutlaka yapmanız gereken bir egzersiz olduğunu unutmamalısınız. Günün hangi saatinde yürüyüş yaptığınızın ise önemi yok, kendinizi uygun hissettiğiniz saatte yürüyebilirsiniz. Ancak, kışın çok soğuk, yazın ise güneşin dik olduğu öğle saatlerinde dışarda kalmamanız önerilmektedir. Yemeğin hemen sonrasında da yürüyüşe çıkmamaya özen göstermelisiniz.
Hamilelikte Yürüyüş Nasıl Yapılır?
Hamilelikte yürüyüş yapmak için belirlemeniz gereken tempo çok yüksek ya da düşük olmamalı, soluk soluğa kalmayacak hızda yürümelisiniz. Yokuş olan yerler değil, düz yerleri yürüyüş için tercih etmeniz gerekmesinin yanında dik durmaya, karşıya bakmaya, önce topukları, sonrasında da tüm ayağı yere basmaya dikkat etmenizin yanında, kambur durmamanız gerektiğini de belirtmeden geçmemeliyiz.