Güzelleşmek isteyen biz kadınlarla ilgili yapılan haberlere her gün bir yenisi ekleniyor. Örneğin bir kaç gün önce ülkemize, botoks serumu olarak at dopinginin sokulduğunu haber bültenlerinde izledik. Bu gibi zararlı; hatta işe yaramayan ürünler genellikle merdiven altı yerlerde kadınlara uygun fiyatla uygulanıyor. Geçtiğimiz yıllarda dudak dolgusu yaptıran hemşireyi unutmuş olamazsınız. Neyse ki onun sağlığına kavuştuğu haberini aldık. Peki dudak dolgusu nedir? Dudak dolgusu nasıl yapılır? Dudak dolgusu yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?… Bu ve bunun gibi pek çok sorunun yanıtını ilerleyen bölümlerde sizlere aktaracağız. Siz siz olun: Hem bilinçli olun; hem de güvenilir yerlerde estetik operasyonlarınızı yaptırın.
Dudak Dolgusu Nedir?
Yaptırıldığında kişileri daha genç ve çekici gösteren dudak dolgusu, sentetik bir ürün olup, alt ve üst dudak arasındaki eşitsizlikleri, asimetri problemlerini ve dudaklardaki incelik sorununu gidermeye yardımcı olmaktadır. Söz konusu dudak konturu belirsizlikleri, dudak kenarı gülümseme çizgileri ve dudak üstü çizgilerinin giderilmesinde de dudak dolgusunun katkısı bulunmaktadır.
Dudak dolgusu eğer gerçek ve güvenilir ise vücuda hiç bir zararı bulunmamaktadır. İçeriğinde Hyalüronik asit bulundurur ve bu madde zaten vücudumuzda da doğal olarak bulunmaktadır. Dudak dolgusu FDA onaylı olarak gerçekleştirilmektedir. Dudaklarınızın taze ve nemli görünümü, biraz önceki saymış olduğumuz tüm yararlarla birlikte, dudak dolgusunda Hyalüronik asit tarafından sağlanmaktadır.
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Dudaklara enjektable şeklinde uygulanan dudak dolgusunun yapılmasından önce kişilere, ağrıya dayanıklılık seviyelerine göre, lokal anestezik etkili krem uygulaması gerçekleştirilir. Bu sayede hissedilecek ağrının en aza indirgenmesi sağlanır.
Bazı uzmanlar ise dudak dolgusunu yağ transferi şeklinde gerçekleştirmektedirler. Vücudun yağlı olan bölgelerindeki fazla yağlar bu yöntemde alınır ve kök hücre ile zenginleştirilerek dudaklara enjekte edilir. Bu uygulama içerisinde kök hücre bakımından zenginleştirilme durumu söz konusu olduğu için, dudaklarda gençleşme de söz konusu olur ki, vücuttaki yağın yer değiştirmesinden başka bir şey değildir.
Dudak Dolgusu Yaptırdıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler
Dudak dolgusu uygulamasının yapılışı oldukça pratiktir. Bununla birlikte, ödem oluşmasını önlemek için, uygulamanın hemen sonrasında buz ile kompres uygulanır. Ortalama üç saat boyunca dudakların sıcak ile temas etmesi önlenir. Aynı gün herhangi bir kozmetik ürün kullanılmaması önerilir. Bunun haricinde dikkat edilmesi gereken herhangi bir detay bulunmamakta olup, kişi sosyal hayatına hemen dönebilir. Yani, işten izin alıp dudak dolgusu yaptırabilir; hemen sonrasında işe geri dönebilirsiniz.
Dudak Dolgusu Ne Kadar Dayanır?
Yağ transferi yöntemi ile yapılan dudak dolgusu siz yaşadıkça yaşayacaktır. Diğer yöntemle kullanılan sentetik ürünün kalıcılığı ise kişiden kişiye değişiklik gösterir. 8 – 12 ay arası kalıcılıktan söz edebiliriz ortalama olarak.
Dudak Dolgusu Ne Kadar Sürer?
Sentetik ürünün enjektable yöntemi uygulanarak yapılması ile dudak dolgusu ortalama on dakikada tamamlanmaktadır. Yağ transferi yöntemi ile uygulanan dudak dolgusu ise 30 – 45 dakika arası bir zamanda tamamlanmaktadır.