0

Okulda Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

okulda bulaşıcı hastalıklar nelerdir28 Eylül 2015 itibari ile çocuklarınız okula başlayacak, ve pek çok farklı çocuk ile aynı sınıfta olup, aynı havayı soluyacak: Tam da bu noktada karşımıza, okulda bulaşan hastalıklar çıkacak… Hava yolu ile, okulda bulaşıcı hastalıkların pek çoğunun çocuğunuza etki etmesi muhtemel olacak. Sizler ise, bilinçli anneler olarak çocuklarınızı bu hastalıklardan koruma durumunda kalacaksınız. Eğer okulda bulaşıcı hastalıklar nelerdir sorusunun doğru yanıtlarını bilmez iseniz, koruma işlemini gerektiği şekilde gerçekleştiremezsiniz. O halde hemen soralım: Okulda bulaşan hastalıklar nelerdir?



Radyo Dinle

Okulda Bulaşıcı Hastalıklar Nelerdir?

Okulda bulaşıcı hastalıkların en yaygın olanı soğuk algınlığıdır. Genellikle belirtileri hafif olan, burun akması, hapşırık, öksürük; ve ateş ile kendini belli eden soğuk algınlığı, herhangi bir müdahaleye gerek kalmaksızın, genellikle kendiliğinden geçmektedir.

Soğuk algınlığının daha ağır belirtileri olan türü ise griptir. Ateş yüksektir; kas, ve baş ağrısı ile, halsizlik de gripte, soğuk algınlığı belirtilerine eşlik etmektedir. Tedavisinin doktor gözetiminde uygulanması gerekir. Aksi halde komplikasyonları arasında bronşit; ve zatürre de yer alabilmektedir.

Okulda bulaşan hastalıklardan bir diğeri olan boğaz enfeksiyonunun tedavisi için ise yine doktor kontrolü gerekmektedir. Belirtileri arasında boğaz ağrısı, yutma zorluğu, ateş gibi unsurların yer aldığı boğaz enfeksiyonlarının, Beta mikrobu dolayısı ile gerçekleşiyor olduğu, laboratuvar incelemeleri sonucunda, doktor tarafından belirtilirse, çocuğun mutlaka doğru antibiyotik kullanımını gerçekleştirmesi gerektiği unutulmamalıdır. Pek çok boğaz enfeksiyonu antibiyotik kullanmadan geçer; ama Beta mikrobu için antibiyotik kullanılmaz ise, sonucu nefrit, ya da romatizma olabilmektedir.

Bir boğaz enfeksiyonunun sonrasında, öksürük, yüksek ateş, halsizlik… gibi belirtilerle kendini gösteren zatürre de okulda bulaşan hastalıklar arasında sayılmaktadır. Erken aşamada teşhis edilip tedavisinin gerçekleştirilmesi, çocuğun hayati anlamda korunması anlamına gelmekte olup, zatürrenin, bağışıklık sistemi düşük olan, kronik hastalıkları bulunan çocuklarda daha sık gözlemlendiğini de unutmamak gerekir.

Boğaz enfeksiyonu ile başlayarak, sonrasında hırıltı, öksürük, balgam; ve zaman zaman da göğüs ağrısı gibi belirtilerle kendini gösteren bronşit de okulda bulaşıcı hastalıklar arasında yer almaktadır. Kontrol; ve tedavisinin doktor tarafından yapılmasının gerektiği kesinlikle unutulmamalıdır.

Orta kulak iltihabı da okulda bulaşan hastalıklar arasında yer alıp, boğaz enfeksiyonunun sonrasında gelişebileceği gibi, grip; ve soğuk algınlığının ardından da gözlemlenebilir. Söz konusu virüs, ve bakterilerin orta kulağa geçmesi ile ortaya çıkar; ve kendini ateş, kulak ağrısı, ve az duyma ile gösterir. Kesinlikle doktor kontrolünde tedavi edilmesi gerekmektedir.

Yenilip içilen şeylerden bulaşan hastalıklardan birisi olan ishal de okulda bulaşan hastalıklar arasında sayılmaktadır, günde en az üç kere sulu dışkılamanın yanında bulantı, kusma, ateş; ve karın ağrısının da eşlik eden belirtiler gösterebileceği ishali önlemek için doktor kontrolünde olunmalı, laboratuvar incelemeleri yaptırılmalı; ve ilaç tedavisi ile birlikte bol sıvı takviyesi yapılmalıdır.

Su çiçeği, kızamık… gibi aşı ile korunan hastalıkların yanında, cilt döküntülerinin ateş ile birlikte görülmesi de okulda bulaşan hastalıkları akla getirmelidir. Bu gibi durumlarda da mutlaka doktor kontrolü gerektiği unutulmamalıdır.


İlginizi Çekebilecek Diğer Konular

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.